• Hidria

Лого на Музејот

 

 

    

За лого на Музејот е одбран Кратер - бронзен сад за разблажување (мешање) на вино. На логото е прикажан кратерот од с. Требениште - Охрид, изработен од бронза со висина од 72см, во горниот дел пластично е украсен со Медузи и змиски глави како и прикази на коњаници во галоп, со волутести дршки на вратот и стои на троножно постоље. Крај на 6 век стара ера.

 

 Прочитај повеќе за КРАТЕРОТ

 

Можете да погледате и видео за КРАТЕРОТ од Корешница близу Демир Капија

 Видеото на Youtube:  http://www.youtube.com/watch?v=7Y-ysAc7j8E

 

 

 

 

  • Facebook Page: 452294554877169
  • Google+: 115271748317670000228
  • Linked In: profile/view?id=310731630
  • Picasa: 110937946836489424575
  • Twitter: MuseumOfWine
  • YouTube: channel/UCNwQkvhkoRYeigMgN5i88Tg