• Hidria

Сив Сокол

Сив сокол-Falco peregrinus-peregrine falkon


Најбрзaта птица во светот,сокол кој може да достигне 250км на час кога си поигрува со пленот.

Женските peregrine соколи може да бидат и до 20% поголеми од мажјаците.Тој главно јаде други птици и обично нив ги фаќа во средината на воздухот,го напаѓа пленот во спектакуларен лет или ги брка за да ги исцрпи.

 

 

Кликнете на сликите да ги видите зголемени

  • Facebook Page: 452294554877169
  • Google+: 115271748317670000228
  • Linked In: profile/view?id=310731630
  • Picasa: 110937946836489424575
  • Twitter: MuseumOfWine
  • YouTube: channel/UCNwQkvhkoRYeigMgN5i88Tg